De groothandel voor praktijken - Levering vanuit voorraad - Gratis verzending boven €50 - Klantaccount?: Bel ons op 053 569 96 89
0
Winkelwagen
€ 0,00
Blessures / Aandoeningen /

Meniscusletsel

Bij een acute verdraaiing van de knie kan de meniscus beschadigd raken. Vooral bij sportletsels kan de meniscus acuut scheuren. (Meniscusletsel)

De klachten bestaan dan uit zwelling, pijn en beperkte functie van de knie. Als een deel van de meniscus inklemt tussen het gewricht kan de knie tijdelijk of langere tijd op slot raken. Pijn is soms het enige symptoom en treedt dan vaak op bij onverwachte bewegingen. De knie is soms wel tijdelijk of langere tijd gezwollen en zit een enkele keer ook op slot.


Weergave:
 


Bezig met laden...
Bauerfeind GenuTrain S Pro
Genutrain S Pro is een kniebandage met instelbare kniescharnieren voor zijdelingse stabilisatie
154,00 incl. btw
Bauerfeind GenuTrain
GenuTrain, met Omega-pelotte.
61,50 incl. btw

Diverse soorten bandages GenuTrain

Wanneer een meniscusletsel geen klachten veroorzaakt hoeven er geen maatregelen genomen te worden. Kleine scheurtjes kunnen bovendien genezen met een bandage ter ontlasting en stabilisatie van het kniegewricht.

Bij een instabiele knie die vaak gezwollen of pijnlijk is biedt de GenuTrain uitkomst. De GenuTrain van Bauerfeind zorgt voor Veilige ondersteuning van het kniegewricht, ontlasting van de knieschijf en pijnverlichting bij de meniscus. Ook zorgt de bandage voor anatomische pasvorm en geïntegreerde aantreklussen. De actieve bandage van GenuTrain heeft als voordeel dat deze het goedkoopst is. Het nadeel van de bandage is dat de knie met veel beweging uitrekt.

GenuTrain S Pro is ook een oplossing voor een letsel aan het meniscus. De spalken aan de zijkant van de actieve bandage hebben instelbare scharnieren. Samen met twee niet-elastische banden rond boven- en onderbeen geven ze het kniegewricht meer zekerheid in de beweging.
Afhankelijk van de instelling van de scharnieren kunnen de spalken de buig- en strekhoek van het been beperken. Deze bewegingsbeperking is bedoeld ter correctie van verkeerde bewegingen en ontziet de knie in bepaalde fasen van de behandeling. Het voordeel aan de bandage is dat het voor meer zekerheid zorgt in de beweging. Een nadeel van de bandage is dat de scharnieren ingesteld moeten worden.


 


Over ons

DeFysiomarkt is specialist op het gebied van Fysiotherapie artikelen en sport benodigdheden. Ideaal voor Fysiotherapeuten, Sportverzorgers en Sporters zelf. Ons assortiment bestaat uit braces, tape, sportartikelen en massageproducten. Bekijk tevens onze blessure hulp voor handige informatie.
Al onze producten zijn snel en simpel online te bestellen.

Contact

DeFysiomarkt 
onderdeel van Supportflex vof
Euregioweg 330
7532 SN Enschede
info@defysiomarkt.nl
053 569 96 89

Bezorgkosten

Bezorging in Nederland en België
Verzendkosten NL € 4,95
Verzendkosten BE € 5,95
Vanaf €50,- gratis bezorging

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop